Tryb zerowego przechowywania danych (na agenta)
Tryb zerowego przechowywania danych (na agenta)
Dowiedz się, jak włączyć tryb zerowego przechowywania danych dla pojedynczych agentów, by lepiej chronić prywatność danych.
Omówienie
Tryb zerowego przechowywania danych (ZRM) zwiększa prywatność danych, zapewniając, że żadne dane umożliwiające identyfikację osoby (PII) nie są rejestrowane podczas połączenia ani przechowywane po jego zakończeniu. Funkcję można włączyć osobno dla każdego agenta w przestrzeniach roboczych, w których ZRM nie jest wymuszony globalnie. W przestrzeniach roboczych z globalnie włączonym ZRM wszyscy agenci automatycznie działają w trybie zerowego przechowywania danych.
Gdy ZRM jest aktywny dla agenta:
- Żadne nagrania połączeń nie są przechowywane.
- Po zakończeniu połączenia nasze systemy nie rejestrują ani nie przechowują transkrypcji ani metadanych połączenia zawierających PII.
- Podsumowania rozumowania mogą być generowane i wysyłane do skonfigurowanych klientów czatu lub webhooków po rozmowie, ale nie są przechowywane w transkrypcji.
Więcej informacji o ustawieniu trybu zerowego przechowywania danych dla wszystkich kwalifikujących się produktów ElevenLabs w przestrzeni roboczej znajdziesz w dokumentacji Zero Retention Mode.
W przestrzeniach roboczych, w których tryb zerowego przechowywania danych jest wymuszony globalnie, to ustawienie zostanie automatycznie włączone dla wszystkich agentów i nie można go wyłączyć dla pojedynczego agenta.
Aby pobierać informacje o połączeniach wykonanych przez agentów z włączonym ZRM, musisz użyć webhooków po rozmowie.
Włączenie trybu zerowego przechowywania danych może ograniczyć możliwość diagnozowania przez ElevenLabs problemów związanych z połączeniami dla danego agenta, ponieważ dostępne będą tylko ograniczone logi lub dane połączeń.
Jak włączyć ZRM dla agenta
W przestrzeniach roboczych niekorzystających z globalnego trybu zerowego przechowywania danych możesz włączyć ZRM dla pojedynczych agentów:
Aktualizacja w panelu
Aktualizacja przez CLI
Aktualizacja przez API
Otwórz agenta w panelu, przejdź do sekcji ustawień Privacy, wybierz kartę Advanced i włącz Zero Retention Mode. Zapisz zmiany.
