Machtigingen, goedkeuringen en concepten
Hoe ElevenAgents Architect zich verifieert
Architect gebruikt geen apart serviceaccount en handelt niet als een andere identiteit. In het ElevenLabs-dashboard worden de tools uitgevoerd in je browser, binnen je ingelogde sessie. Elke lees- of schrijfactie die het uitvoert, van het ophalen van de configuratie van een agent tot het maken van een branch, is een gewone request die namens jou wordt uitgevoerd, met je workspacemachtigingen.
Dit heeft drie gevolgen:
- Architect kan alleen doen wat jij kunt doen. Als je een agent niet kunt bewerken, kan Architect deze lezen maar er geen wijzigingen voor voorbereiden. Als je rol niet toestaat om naar een beschermde branch te mergen, kan Architect daar ook niet naartoe mergen.
- Het werk wordt onder jouw naam vastgelegd. Versies die je publiceert, branches en merge proposals die Architect maakt, tonen jou als auteur. Niets geeft aan dat ze door Architect zijn gemaakt.
- Verschillende gebruikers krijgen verschillende resultaten. Twee teamgenoten die Architect om dezelfde wijziging vragen, kunnen verschillende resultaten krijgen als hun rollen verschillen.
Deze pagina beschrijft Architect in het ElevenLabs-dashboard, de enige plek waar Architect momenteel draait. Architect komt ook naar andere omgevingen, zoals Slack, maar dat is nog niet beschikbaar. Op elk oppervlak behoudt Architect hetzelfde model: het verifieert zich als de persoon met wie het spreekt en handelt met de machtigingen van die persoon.
Wat elke rol toestaat
Toegangsrollen voor agents gelden voor Architect precies zoals ze voor jou in het dashboard gelden.
Resources op workspaceniveau, zoals tools, kennisbankdocumenten en tests, volgen hun eigen machtigingen voor delen. Zie Wat Architect kan wijzigen voor welke acties gelden voor de agent en welke voor de workspace.
Goedkeuringsmodi
Elk gesprek met Architect wordt uitgevoerd in een van drie modi. Wissel van modus via de knop in de composer, of druk op Shift+Tab om erdoorheen te bladeren.
Je keuze van modus wordt onthouden in je browser. Er is geen workspace-instelling die voor iedereen een modus afdwingt. Om beoordeling voor elke wijziging aan een live agent te vereisen, bescherm je de branch main, zodat wijzigingen via een goedgekeurde merge proposal moeten verlopen.
Voor welke acties eerst toestemming wordt gevraagd
In de modus Goedkeuring vereist bereidt Architect wijzigingen in de configuratie van de agent voor in je concept zonder toestemming te vragen, omdat een concept nooit invloed heeft op live bellers. Het vraagt eerst toestemming voor:
- Wijzigingen die direct effect hebben voor live bellers: een branch mergen en de verkeersverdeling wijzigen.
- Wijzigingen aan gedeelde workspace-resources: tools maken, bijwerken of verwijderen, tests bijwerken of verwijderen, en de meeste wijzigingen aan de kennisbank.
- Destructieve acties: een concept verwijderen, een procedure verwijderen, een agent of branch archiveren.
- Acties in de echte wereld: een testtelefoongesprek plaatsen.
Leesacties vragen nooit om toestemming. In de goedkeuringsprompt worden verwijderingen die niet ongedaan kunnen worden gemaakt gemarkeerd met het label Permanent. De volledige lijst van acties die eerst toestemming vragen staat in Wat Architect kan wijzigen.
Drie stappen vereisen altijd jouw actie, in elke modus:
- Een concept publiceren. Architect opent het publicatievenster en jij selecteert Publish.
- Een plan goedkeuren in de modus Plan.
- Bepalen wat je met een bestaand concept doet. Als de branch al een concept heeft dat Architect niet in deze chat heeft gemaakt, waaronder niet-opgeslagen bewerkingen in de editor, stopt Architect en vraagt het of je dit wilt behouden of verwijderen voordat het iets voorbereidt.
Een tool vertrouwen voor de sessie
De goedkeuringsprompt heeft een selectievakje Trust these tools this session. Wanneer je dit selecteert, worden latere aanroepen naar dezelfde tools in die sessie uitgevoerd zonder te vragen. Het vertrouwen eindigt wanneer je een nieuw gesprek start. Als je niet binnen ongeveer twee minuten reageert op een goedkeuringsprompt, verloopt het verzoek en voert Architect de actie niet uit.
Concepten, versies en branches
Architect gebruikt hetzelfde versiebeheer-model als de rest van ElevenAgents.
“Niets gaat live zonder jouw goedkeuring” heeft een precieze betekenis:
- Wijzigingen aan de configuratie van een agent worden voorbereid in een concept en bereiken live bellers pas nadat je ze publiceert, op een branch die verkeer ontvangt.
- In de modus Goedkeuring vereist wachten acties die live verkeer of gedeelde resources beïnvloeden op je goedkeuring.
- In de modus Automatisch goedkeuren kan Architect nog steeds niet publiceren, maar wel branches mergen en verkeersverdelingen wijzigen zonder te vragen, binnen je machtigingen.
Sommige wijzigingen buiten de agentconfiguratie worden in de workspace direct van kracht zodra ze worden gemaakt, zoals het maken van een tool of een kennisbankdocument. Ze beïnvloeden het gedrag van de agent pas wanneer de agent ze gebruikt, wat gebeurt wanneer je een concept publiceert dat ze koppelt. Workspace-resources die al aan live agents zijn gekoppeld vormen de uitzondering: het bijwerken van een tool die een live agent gebruikt, wijzigt die agent direct. Architect vraagt toestemming voordat het tools bijwerkt in de modus Goedkeuring vereist.
Versiegeschiedenis en terugdraaien
Elke gepubliceerde versie legt vast wat er is gewijzigd en wie deze heeft gepubliceerd.
- Bekijk wat er is gewijzigd: open in Version Control > Branches de Version history van een branch. Vergelijk elke versie met de vorige versie of met de live versie. Of vraag het aan Architect, bijvoorbeeld: “Wat is er vorige week gewijzigd op main?” Het leest de branchgeschiedenis en vergelijkt versies voor je.
- Bekijk wie het heeft gewijzigd: elke versie toont de gebruiker die deze heeft gepubliceerd. Bij een wijziging die Architect heeft gemaakt, wordt de gebruiker getoond die ermee sprak.
- Terugdraaien: selecteer Revert to this version in de versiegeschiedenis. Terugdraaien verwijdert de geschiedenis niet. Het publiceert de oude configuratie als een nieuwe versie. Je kunt ook
/rollbackgebruiken om Architect recente wijzigingen te laten beoordelen en een terugdraaiing voor je te laten voorbereiden zodat jij deze kunt publiceren.