Przejdź do nawigacji

Zespół

Zaproś osoby do swojej przestrzeni roboczej i zdecyduj, kto może nią zarządzać.

Zaproś współpracowników do wspólnej pracy w przestrzeni roboczej Reception.ai. Zarządzaj zespołem w Ustawienia → Zespół, w sekcji Członkowie zespołu.

Role

RolaCo może robić
WłaścicielJest właścicielem przestrzeni roboczej. Nie można go usunąć ani zmienić jego roli.
AdministratorZaprasza nowych członków, zmienia role, usuwa członków i anuluje oczekujące zaproszenia.
CzłonekWidzi zespół. Tylko administratorzy mogą zapraszać, zmieniać role lub usuwać członków.

Zapraszanie osoby

  1. Przejdź do Ustawienia → Zespół i wybierz Zaproś.
  2. Wpisz adres e-mail tej osoby.
  3. Wybierz Członek lub Administrator.
  4. Wybierz Wyślij zaproszenie.

Osoba otrzyma zaproszenie e-mail. Po zalogowaniu się lub utworzeniu konta wybiera Zaakceptuj i dołącz, aby dołączyć do przestrzeni roboczej, albo Odrzuć. Zaproszenia, które nie zostały jeszcze zaakceptowane, pojawiają się w sekcji Oczekujące zaproszenia, gdzie administratorzy mogą je anulować.

Jeśli osoba ma już własną przestrzeń roboczą Reception.ai, nadal może zaakceptować zaproszenie. Może potem przełączać przestrzenie robocze przez Zmień przestrzeń roboczą w menu konta.

Zarządzanie członkami

Administratorzy mogą otworzyć menu obok członka i wybrać:

  • Uczyń administratorem, aby nadać członkowi dostęp administratora.
  • Usuń dostęp administratora, aby ponownie zrobić z administratora członka.
  • Usuń z przestrzeni roboczej, aby usunąć tę osobę.

Nie możesz zmienić własnej roli ani usunąć siebie.

Limity wielkości zespołu

Każdy plan obejmuje określoną liczbę członków zespołu, wliczając właściciela:

Bezpłatny okres próbnyBasicPlusPremium
33510

Oczekujące zaproszenia wliczają się do limitu, więc anuluj nieużywane zaproszenia, aby zwolnić miejsce. Gdy przestrzeń robocza jest pełna, osoba próbująca dołączyć zostanie poproszona o kontakt z właścicielem przestrzeni roboczej w celu zmiany planu na wyższy.

Zawieszeni członkowie

Jeśli przejdziesz na plan z mniejszą liczbą członków zespołu, ostatnio dodani członkowie ponad limit zostaną zawieszeni, a nie usunięci. Przy zawieszonych członkach widnieje oznaczenie Zawieszony i nie mogą korzystać z przestrzeni roboczej. Aby przywrócić dostęp, zmień plan na wyższy lub usuń członka. Zawieszeni członkowie automatycznie odzyskują dostęp, zaczynając od osób z najdłuższym stażem, gdy zwolnią się miejsca.