Gebruikersgroepen
Overzicht
Met gebruikersgroepen kun je de machtigingen voor meerdere gebruikers tegelijk beheren.
Een gebruikersgroep maken
Je kunt een gebruikersgroep maken via Workspace-instellingen. Vervolgens kun je resources delen met de groep. Als de toegang tot een gebruikersgroep verloren gaat, gaat ook de toegang verloren tot resources die met die groep zijn gedeeld.
Meerdere groepen
Gebruikersgroepen kunnen niet worden genest, maar je kunt gebruikers aan meerdere groepen toevoegen. Als een gebruiker deel uitmaakt van meerdere groepen, krijgt die de combinatie van alle machtigingen van de groepen waarvan die deel uitmaakt.
Je kunt bijvoorbeeld een stem maken en de groepen Sales en Marketing respectievelijk de rollen viewer en editor voor de stem geven. Als een gebruiker deel uitmaakt van beide groepen, heeft die bewerkingsrechten voor de stem. Als de toegang tot de groep Marketing verloren gaat, worden de machtigingen van de gebruiker teruggezet naar viewer.
Platformfuncties uitschakelen
Machtigingen voor groepen kunnen worden ingetrokken voor specifieke productfuncties, zoals Professional Voice Cloning of Sound Effects. Hiervoor moet je eerst de relevante machtigingen verwijderen uit de groep Everyone. Schakel de machtigingen daarna in voor elke groep die toegang moet hebben.