Jak usunąć głos udostępniony w Voice Library?
Jak usunąć głos udostępniony w Voice Library?
Aby usunąć głos udostępniony w Voice Library, najpierw przestań go udostępniać. Znajdź go na liście głosów w My Voices, kliknij More actions (trzy kropki), a potem wybierz Edit in Library, aby otworzyć ustawienia udostępniania.
Kliknij przełącznik Publish to the Voice Library, aby przestać udostępniać głos w Voice Library.
Jeśli podczas udostępniania głosu nie ustalono okresu wypowiedzenia, możesz usunąć głos po wyłączeniu udostępniania.
Kliknij More actions (trzy kropki), a potem wybierz Delete voice. Usunięcia głosu nie można cofnąć. Zostaniesz poproszony o potwierdzenie.
Jeśli ustalono okres wypowiedzenia, musisz poczekać, aż się zakończy, zanim usuniesz głos. W tym czasie z głosu mogą korzystać osoby, które wcześniej zapisały go w My Voices, ale nie będzie on już widoczny w Voice Library.
Po aktywowaniu okresu wypowiedzenia zobaczysz ikonę zegara — najedź na nią kursorem, aby zobaczyć potwierdzenie. Pamiętaj, że jeśli w przyszłości ponownie udostępnisz głos w Voice Library, okres wypowiedzenia zostanie zresetowany.