Skip to navigation

Wat is een opzegtermijn?

De opzegtermijn in de Voice Library is bedoeld om gebruikers vooraf te waarschuwen als de eigenaar van een stem die ze hebben opgeslagen of eerder hebben gebruikt, besluit de stem niet langer te delen. Dit zorgt voor een soepele overgang voor gebruikers die op die stem vertrouwen.

Wanneer een stemacteur een stem deelt met de Voice Library, kan diegene een opzegtermijn instellen. Als er geen opzegtermijn is ingesteld, wordt de stem onmiddellijk verwijderd wanneer de stemacteur besluit deze niet langer te delen, en verliest iedereen die de stem heeft opgeslagen direct de toegang.

De minimale opzegtermijn is 30 dagen en de maximale is 2 jaar. Stemeigenaren ontvangen hogere financiële beloningen wanneer ze een langere opzegtermijn kiezen.

Als een stemacteur een opzegtermijn instelt, ontvangen gebruikers die de stem eerder hebben gebruikt of opgeslagen zowel e-mail- als in-appmeldingen wanneer de stemeigenaar besluit de stem niet langer te delen. De stem wordt onmiddellijk uit de Voice Library verwijderd, maar blijft gedurende de opzegtermijn beschikbaar voor gebruikers die deze eerder hebben opgeslagen of gebruikt.

Als een stem tijdens een actieve opzegtermijn wordt verwijderd, kan deze niet opnieuw worden opgeslagen omdat deze niet meer beschikbaar is in de Voice Library.

Zodra een opzegtermijn actief is, kunnen gebruikers in de app zien wanneer de stem wordt uitgeschakeld. API-gebruikers kunnen dit zien wanneer ze de stem ophalen via het Get Voice-endpoint, door in de response te zoeken naar disable_at_unix. Als de opzegtermijn van de stem niet actief is geweest, bestaat deze sleutel niet of staat er null.

Voor grotere activiteiten kun je ook een webhookmelding instellen voor het verwijderen van stemmen, zodat je op de hoogte bent zodra een stem wordt verwijderd. Dit kan erg nuttig zijn als je hierover direct geïnformeerd moet worden, bijvoorbeeld als je je klanten moet informeren.

Je kunt dit instellen op de webhookinstellingenpagina van je account.